SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby Kungälvs Konståkare
Synkroniserad konståkning
Sommarläsning om vårt finska tränarbesök
2022-07-26 11:14
Minna, Nona och Sarah

Våra sommarjobbare intervjuade Nona och Minnna under YKK´s sommarläger, så här kommer  här lite intressant läsning mitt i sommarlovet när vi nog alla börjar sakna isen lite smått. 

Nona

Nona är 24 år gammal och bor i Finland. Hon har åkt skridskor i 14-15 år och har åkt i Rockettes i 8 år. Nona har slutat i Rockettes, hon åkte sitt sista år säsongen 21/22 men Rockettes har en ”support” grupp där dom hjälper Rockettes åkarna med till exempel lägenheter, jobb osv. så där är Nona med. Hon fick faktiskt ett jobb av en tjej i den ”support” gruppen och nu är dom bästa vänner.

 

Hon tycker att det roligaste denna veckan var att se åkarnas ansiktsuttryck när dom lyckades med något nytt och även kulturen här. Det svåraste som hon tyckte var språket speciellt med dom lite mindre barnen, för barnen förstår inte Nona och Nona förstår inte vad barnen säger. Och sedan tyckte hon att det var svårt att förklara varför man övade så mycket på grunderna och inte svårare saker. Nona är tränare i Finland och där har dom mer istider än här i Sverige, då sporten är mer populär och därför tycker hon att det va roligt att vara här och se skillnaden på Finland och Sverige så därför vill hon väldigt gärna komma tillbaka nästa år. Hon har tyckt att det varit roligt att lära ut grunderna och hjälpa alla.

 

Nonas favorit program under hennes alla år i konståkning är långa från 15/16 i Rockettes Sechindler’s List. Från början visste hon inte bakgrunden i filmen så hon tyckte att det var tråkigt även långsam men sedan efter ett tag började hon gilla det mer och mer. Nona tycker att svenska är lätt att förstå så hon känner att hon förstår mer svenska än vad hon trodde att hon skulle göra innan hon kom hit. Hennes favorit ord på svenska är mattant, saxa, ytterskär och innekär till exempel. Hon har lärt sig många konståkningsord och lite annat också.

 

Fem ”fun facts” om Nona

Hon var lagkapten i Rockettes i fyra fem år. Hon jobbar i en järnhandel och är där ensam tjej. Hon älskar att laga mat hon har en matblogg med sin kille. Hon gillar mer när det är lite kallare på sommaren så det inte är jätte jätte varmt och hon gillar att dansa.

 

Minna

Minna är 26 år gammal och bor i Finland. Hon har åkte konståkning i 22 år och har åkt i Rockettes i 7 år. Mina har slutat i Rockettes, hon åkte sitt sista år säsongen 21/22 och åker ingen konståkning nu längre.

 

Hon tycker att det roligaste dessa veckor är när tjejerna lär sig något nytt och lyckats med det och dom blir glada när dom äntligen lyckats. Men det som varit svårast enligt Minna är språket med dom lite mindre tjejerna och att få dom att förstå varför dom träna så mycket grunder och varför det är bra. Minna tycker det har varit super kul dessa två veckor och hon skulle verkligen vilja komma tillbaka nästa år på sommarlägret.

 

Hennes favorit program genom alla år är korta programmet från 21/22 i Rockettes. Först tyckte hon inte om det alls hon gillade inte musiken och sa att hon skulle sluta för hon ogillade så mycket men efter ett tag började hon gilla det och nu är det hennes favorit program. Hon har lärt sig mycket nya ord på svenska speciellt konståknings ord men hennes favorit ord som hon tyckte var roliga är till exempel mattant.

 

Fem ”fun facts” om Minna

Hon har åkt i det mest norra laget i Finland. Hon ska flytta till Italien i september för att hennes kille sjunger opera och det finns mer jobb möjligheter för han där än i Finland. Hon gillar secondhand och hon har aldrig varit tränare innan detta lägret.

 

Sarah

Sedan bad vi Nona och Mina säga fem fun fact om vår tränare Sarah som också åkt i Rockettes. Sarah äter bara vitt bröd med banan och salt på till frukost. Sarah Hatar morgonen! Hon e alltid arg på morgonen. Sarah kan prata finska men hon vill inte parata finska men hon förstår språket. Hon är en riktigt party pingla.

Hennes mamma e finsk och hennes pappa e från Ungern men Sarah har levt livet i Sverige.

 

Tack för oss,

Alva och Tijana


Nyhetsarkiv
Mobilfria träningar!2023-09-04 10:17
Vårshowen 20222022-04-19 12:53