SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby Kungälvs Konståkare
Synkroniserad konståkning
All info du behöver veta om tävlingarna i Borås ishall i helgen.
2022-12-03 00:02

I helgen gör Team Symphony och Team Serenity säsongsdebut i tävlingssammanhang.

Även Team Infinity, Team Fantazy och Team Harmony är med och möter lag från hela Sveriges hörn.

 

Tävlingsstart lördag 14.00, söndag 13.45.

Entrébiljetter köpes på plats.

 

Via länkar nedan finner ni startordningar, tidsscheman och ni kan även följa resultaten.

Kvaltävling (Harmony och Serenity) 

https://skate.webbplatsen.net/22-23/60098/html/index.htm

 

Klubbtävling (Sympony, Fantazy & Infinity)

https://skate.webbplatsen.net/22-23/60289/html/index.htm

 

Länk till streaming:

Lördag

https://solidsport.com/skatesweden/watch/synkroniserad-konstakning-kvalificeringstaevling-1-lordag

 

Söndag

https://solidsport.com/skatesweden/watch/synkrokval-1-sondag

 

Håll också utkik på lagens och klubbens sociala medier för uppdateringar och inlägg under helgen.

 

Heja YKK 🏆⛸🎉

Ett guld och två silver till YKK i Nacka 🥇🥈🥈
2022-11-22 13:22
Infinity, Harmony & Fantazy i Älta ishall, Nacka.

Stort grattis till era fina prestationer i säsongens första tävling.

 

Mixedklassen och Team Infinity öppnade tävlandet för hela synkrosverige och det med den äran. Mycket nöjda efter ett stabilt åk med endast ett mindre fall på slutet. Höjdpunkten i domarprotokollet var den artistiska vingen som gav fina plus från domarna. Laget var ensamt i sin klass så guldet var lite väntat, men ändå lika välförtjänt. Det ska bli spännande att följa er vidare under säsongen, förhoppningsvis med lite motstånd.

 

Advanced Novicelaget Team Harmony har haft stabila förberedelser veckorna innan, men hade inte riktigt turen med sig i själva tävlingsåket. Men trots en del strul samt 3 fall lyckades laget ta silvret i en jämn kamp tillsammanns med Team Caprice från Stockholm. Vann gjorde det finska laget Novettes. Höjdpunkten i Harmonys tävlingsåk var definitivt Synkrospin som även gav högsta level från tekniska panelen, extra roligt då det är ett nytt element för laget i år.

 

Team Fantazy som tävlar i klassen Basic Novice visade upp sitt fartfyllda Afrikainspirerade program, som de tillsammans utvecklat mycket senaste tiden. Laget var riktigt glada och troligen även lite chockade över den höga poäng som delades ut i klassen i år. Trots två fall så åkte laget till sig ett solklart silver. Elementet Line belönades med högsta level av teknsiska panelen och fina plus av domarna i GOE. 

 

YKK vill passa på att sända ett STORT tack till vår fantastiska sygrupp som gör det möjligt för våra lag att visa upp vackra tävlingskläder som passar vald musik och tema. Snyggt blingat och sytt även av åkare och föräldrar. 

 

Nu ser vi fram emot Kval 1 som går i Borås första helgen i December. Då gör även Symphony och Serenity tävlingspremiär. Hoppas på en stor och entusiastisk hejarklack från YKK (som alltid!)

 

Lycka till med de sista förberedande träningarna!

 

Bifogat finns länk till poängprotokollen för de intresserade.

https://skate.webbplatsen.net/22-23/58085/html/index.htm 

 

 

 

Vilken fantastisk uppstart⛸☀️
2022-08-23 00:38
Nöjda tjejer i Team Harmony efter sin premiäruppvisning.

Så var uppstartslägret avklarat. Under drygt en vecka har våra åkare från Flygskäret upp till Infinity kämpat på isen under många lärorika, utvecklande och roliga pass. Det märktes att alla hade längtat in till kylan, kanske inte lika mycket till ömma fötter och skavsår. Men våra tappra YKK-åkare klagar inte utan krigar på.

 

Flera lag har förutom teknikåkning kommit i gång med sina program för säsongen. Vi kan avslöja att det är många nya härliga musikstycken som vi alla kommer kunna innan och utan när väl tävlingssäsongen börjar. 

 

Team Harmony körde som avslutning på veckan en premiäruppvisning för familj och vänner, så kul att känna stämnigen på läktaren igen. Det ser riktigt lovande ut och vi ser nu fram emot att få njuta av fler färdiga program från de andra lagen under närmsta veckorna.

 

Fantastiskt bra kämpat alla åkare, tränare, och lagledare!

Sommarläsning om vårt finska tränarbesök
2022-07-26 11:14
Minna, Nona och Sarah

Våra sommarjobbare intervjuade Nona och Minnna under YKK´s sommarläger, så här kommer  här lite intressant läsning mitt i sommarlovet när vi nog alla börjar sakna isen lite smått. 

Sommarhälsning från YKK:s styrelse
2022-06-30 23:19

Säsongen 21/22 är avslutad, ishallen är stängd och styrelsen vill göra en summering och dela lite information. Först och främst vill vi tacka alla som har bidragit till en mycket lyckad säsong!


Trots pandemin så har YKK fortsatt att öka antalet medlemmar och det är få som har lämnat oss. Vi ser det som ett tecken på en välmående förening. Det var över 120 åkare i skridskoskolan vilket är otroligt roligt och bådar gott för framtiden!


Våra tävlingslag har nått stora sportsliga framgångar som vi är väldigt stolta över. Åkarna i våra två utvecklingslag Team Symphony och Team Serenity har kämpat på i sina klasser och har utvecklats enormt genom att träna och tävla i flera tävlingar. Kungälvs kommuns idrottsstipendium gick i år till Team Serenity för att laget möjliggjort att fler åkare kan träna och tävla i synkro. Det är ett resultat av att hela föreningen kontinuerligt anpassar verksamheten efter förutsättningar och olika nivåer. Team Fantazy har lyckats med fina prestationer på varje tävling, inte minst ett fint RM-guld. Ett länge efterlängtat poängrekord för Team Harmony och ett solklart SM-silver står högst av silversäsongens fem andraplatser. Team Infinity är fortfarande obesegrade och vann den största och mest prestigefyllda mixed age tävlingen som finns, slog dessutom fint poängrekord!


Billotteriet som vi haft tillsammans med KIK under tre år väljer vi att avsluta efter resultatet från utvärderingen som genomfördes tidigare i vår. För att fortsätta hålla nere träningskostnaderna så kommer YKK sälja bingolotter till uppesittarkvällarna vid jul och nyår. Så ni kan redan nu sälja in era bingolotter till nära och kära.


Äntligen kunde vi arrangera både julshow och vårshow med publik igen! Många ville komma och titta och vi vill tacka alla som gjorde dessa arrangemang så lyckade. I samband med showerna fick stora som små även chansen att dansa loss på Isdisco, där man även kunde tävla i limbo på is, dansstopp och bäst pimpade hjälm.


YKK hade glädjen att tillsammans med förbundet arrangera Synkrokval 2 i Oasen under helgen den 8-9 januari. Tävlingen var pga pandemin tvungen att bli publikfri men blev ändå väldigt lyckad och gick att följa via direktsändning. Förbundet var väldigt imponerade och tacksamma över vår välfungerande organisation. Den 12 februari var det årliga arrangemanget Kungälvspokalen tillbaka. Även detta var publikfritt men direktsändes. Nytt var att vi i sändningen hade en mycket proffsig Studio KP som kommenterade tävlingen på plats i Oasen.


Vi lyckades under svåra omständigheter genomföra två riktigt fina tävlingar och kan se fram emot att få göra det igen - och med publik tillbaka på läktaren. Tävlingsplaneringen för nästa säsong är ännu inte helt fastlagd men vi kommer att arrangera en egen tävling samt att vara delarrangör till den stora internationella tävlingen Leon Lurje Trophy i Frölundaborg.


Under säsongen har lägergruppen ordnat tre läger - Teknikdagarna under höstlovet för våra äldre åkare, Sportlovskul på is för våra yngre åkare och sist men absolut inte minst fick vi i år återigen avsluta säsongen med vårt roliga Sommarläger - öppet för alla åkare! Det har varit intensiva dagar & veckor för stora och små men med så mycket glädje och gemenskap. Extra roligt var det att ha Nona och Minna-Maria här från Helsinki Rockettes då de har gett stor inspiration och ny energi till många. Vi vill också passa på att tacka er föräldrar som ställt upp som funktionärer - vilket engagemang! Det är tack vare ER vi kunnat genomföra detta, så STORT TACK!


Föräldramöten med information från tränare, lagledare och styrelse kommer att ske en bit in på den kommande säsongen.


Avslutningsvis vill vi önska en riktigt skön och trevlig sommar!


YKK:s styrelse

Serenity har mottagit sitt pris
2022-05-13 17:28

Under torsdags eftermiddagen mottog laget sitt pris på stadshuset i Kungälv. Diplom och blommor delades ut av Anna Wedin.

 

Frida Birath delar med sig av sina tankar efter prisutdelningen:

 

Det är väldigt roligt att vi blir uppmärksammade. Det är kul att andra utifrån ser vad vi gör och att även de ser en framgång i det. Man blir stolt över att vi som klubb har kunnat göra detta och att vi har behållt så många åkare som gör detta möjligt. Att vi har kunnat starta detta under en pandemi när man har hört på många håll att ungdomar slutat idrotta, men att vi då istället bara blir fler! 

Härliga tider för YKK 🥳💐

Nyheter från våra grupper
Harmony, 02/12 17:03 
Fantazy, 07/11 16:51 
Symphony, 26/09 09:47 
Fantazy, 25/09 11:31 
Fantazy, 25/09 11:28