SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby Kungälvs Konståkare
Synkroniserad konståkning
🥇Guld till Harmony🥈Silver till Infinity, snyggt jobbat, stort grattis till er alla!
2023-02-15 00:35

Då är lagen hemkomna från tävlingsresan i Tyskland och wow vilka insatser de gjort!

Harmony tävlade på fredagskvällen i ISU-tävlingen Cup of Neuss. På förhand med tanke på föregående år, tordes det bli en jämn kamp mellan lagen. Det stod dock efter Harmonys åk klart att så icke var fallet. Team Harmony åkte ett riktigt snyggt åk utan några större misstag och slog till med säsongsbästa på 69.19. Detta ledde till en efterlängtad guldmedalj, drygt 15 (!) poäng mer än andraplacerade laget från Schweiz. På tredjeplats kom Team Berlin Novice ca 17,5 poäng under våra stjärnor från YKK.

Vilket härligt formbesked från vårt ungdomslag som om drygt en vecka ska försvara YKK´s färger på SM på hemmplan (Oasens ishall 25-26/2) Stort grattis och lycka till med  förberedelser inför denna härliga helg.

 

I samband med ISU-tävlingen anordnades på lördagen även interclubtävling i mixedklassen där vårt fantastiska Infinity deltog. Laget gick ut först i tävlingen med hela 10 st deltagande lag. (Klassen mixedage är mycket stor i Europa och man måste bege sig utomlands för att få möta flera lag. Vi ser att klassen är på uppgång i Sverige och det är Infinity mycket glada över.)

Laget åkte ett stabilt åk med massa inlevelse,  men ett par mindre misstag gjorde att de riktigt höga poängen uteblev. Laget tar förutom en finfin silvermedalj med sig en riktigt lyckad passering som dömdes till högsta level från domarna och fina plus i GOE, det finns faktiskt bara ett fåtal lag som belönas med detta. Konkurrensen gjorde att spänningen var stor bland både publik och åkare. Laget lyckades behålla ledningen hela vägen till det allra sista laget fick sina poäng.

Endast 1,74 poäng skiljde lagen mellan guld och brons, så det var en riktig hård kamp om medlajerna. Riktigt starkt jobbat av er i Infinity, stort grattis!

 

Hela gänget hälsar att de har haft en fantastik resa och vi gissar att de både har skaffat sig fler erfarenheter samt har fått med sig härliga minnen för hela livet.

 

 

Åken hittas på Youtubekanalen synchro dad:

 

Harmonys åk

Klicka här!

 

Infinitys åk

Klicka här!

 

Poängen:

 

Harmony 

Klicka här!

 

Infinity

Klicka här!

 

 


Nyhetsarkiv
Mobilfria träningar!2023-09-04 10:17
Vårshowen 20222022-04-19 12:53