SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ytterby Kungälvs Konståkare
Synkroniserad konståkning
Sommarhälsning från YKK:s styrelse
2022-06-30 23:19

Säsongen 21/22 är avslutad, ishallen är stängd och styrelsen vill göra en summering och dela lite information. Först och främst vill vi tacka alla som har bidragit till en mycket lyckad säsong!


Trots pandemin så har YKK fortsatt att öka antalet medlemmar och det är få som har lämnat oss. Vi ser det som ett tecken på en välmående förening. Det var över 120 åkare i skridskoskolan vilket är otroligt roligt och bådar gott för framtiden!


Våra tävlingslag har nått stora sportsliga framgångar som vi är väldigt stolta över. Åkarna i våra två utvecklingslag Team Symphony och Team Serenity har kämpat på i sina klasser och har utvecklats enormt genom att träna och tävla i flera tävlingar. Kungälvs kommuns idrottsstipendium gick i år till Team Serenity för att laget möjliggjort att fler åkare kan träna och tävla i synkro. Det är ett resultat av att hela föreningen kontinuerligt anpassar verksamheten efter förutsättningar och olika nivåer. Team Fantazy har lyckats med fina prestationer på varje tävling, inte minst ett fint RM-guld. Ett länge efterlängtat poängrekord för Team Harmony och ett solklart SM-silver står högst av silversäsongens fem andraplatser. Team Infinity är fortfarande obesegrade och vann den största och mest prestigefyllda mixed age tävlingen som finns, slog dessutom fint poängrekord!


Billotteriet som vi haft tillsammans med KIK under tre år väljer vi att avsluta efter resultatet från utvärderingen som genomfördes tidigare i vår. För att fortsätta hålla nere träningskostnaderna så kommer YKK sälja bingolotter till uppesittarkvällarna vid jul och nyår. Så ni kan redan nu sälja in era bingolotter till nära och kära.


Äntligen kunde vi arrangera både julshow och vårshow med publik igen! Många ville komma och titta och vi vill tacka alla som gjorde dessa arrangemang så lyckade. I samband med showerna fick stora som små även chansen att dansa loss på Isdisco, där man även kunde tävla i limbo på is, dansstopp och bäst pimpade hjälm.


YKK hade glädjen att tillsammans med förbundet arrangera Synkrokval 2 i Oasen under helgen den 8-9 januari. Tävlingen var pga pandemin tvungen att bli publikfri men blev ändå väldigt lyckad och gick att följa via direktsändning. Förbundet var väldigt imponerade och tacksamma över vår välfungerande organisation. Den 12 februari var det årliga arrangemanget Kungälvspokalen tillbaka. Även detta var publikfritt men direktsändes. Nytt var att vi i sändningen hade en mycket proffsig Studio KP som kommenterade tävlingen på plats i Oasen.


Vi lyckades under svåra omständigheter genomföra två riktigt fina tävlingar och kan se fram emot att få göra det igen - och med publik tillbaka på läktaren. Tävlingsplaneringen för nästa säsong är ännu inte helt fastlagd men vi kommer att arrangera en egen tävling samt att vara delarrangör till den stora internationella tävlingen Leon Lurje Trophy i Frölundaborg.


Under säsongen har lägergruppen ordnat tre läger - Teknikdagarna under höstlovet för våra äldre åkare, Sportlovskul på is för våra yngre åkare och sist men absolut inte minst fick vi i år återigen avsluta säsongen med vårt roliga Sommarläger - öppet för alla åkare! Det har varit intensiva dagar & veckor för stora och små men med så mycket glädje och gemenskap. Extra roligt var det att ha Nona och Minna-Maria här från Helsinki Rockettes då de har gett stor inspiration och ny energi till många. Vi vill också passa på att tacka er föräldrar som ställt upp som funktionärer - vilket engagemang! Det är tack vare ER vi kunnat genomföra detta, så STORT TACK!


Föräldramöten med information från tränare, lagledare och styrelse kommer att ske en bit in på den kommande säsongen.


Avslutningsvis vill vi önska en riktigt skön och trevlig sommar!


YKK:s styrelse


Nyhetsarkiv
Leon Lurje Trophy2023-01-22 23:23
Vårshowen 20222022-04-19 12:53