Hoppa till sidans innehåll

Uttalande från YKK angående missförhållanden inom Konståkningen

06 OKT 2019 10:59
  • Uppdaterad: 06 OKT 2019 10:59

 
 
Med anledning av ett antal uppmärksammade fall i media den senaste tiden vill vi i YKK göra ett uttalande.

 

Den senaste tiden har ett antal fall uppmärksammats i media som rör missförhållanden inom svensk konståkning. Det handlar om åkare (uttalanden har framförallt gällt singelåkning) som känt sig dåligt hanterade av tränare, ledare och styrelser.

 

Styrelsen i YKK består av föräldrar till åkare eller före detta åkare i olika åldrar. Från nybörjare till tävlingsåkare. YKK strävar efter att skapa en stimulerande träningsmiljö för åkare på alla nivåer och skapa förutsättningar för att alla skall kunna utvecklas till så bra synkroåkare som möjligt. Målsättningen med verksamheten är att erbjuda våra åkare en meningsfull fritidssysselsättning med regelbunden fysisk aktivitet som leder till en god hälsa, både fysiskt och psykiskt.

 

Vi är medvetna om vilken viktig roll vi har som såväl styrelse, tränare som föräldrar.

 

Hela YKK:s verksamhet skall genomsyras av en positiv anda som skall vara representativ för YKK. Klubbens värdegrund finns beskriven i vårt måldokument. För att aktivt jobba med att alla ska må bra har vi fokus på kamratskap både på och utanför isen. För de äldre åkarna ordnas många aktiviteter utanför träningen så som kick-off läger och myskvällar. Genom att låta olika lag träna tillsammans stärker vi klubbkänslan och ökar kamratskapet utanför laggränserna.

 

Styrelsen har fullt förtroende för tränarna. I YKK väljs tränarna inte bara baserat på konståkningskunskaper utan även på grund av uppvisande av bra bemötande gentemot våra åkare och stort hjärta för sporten.

 

Tränarna gör ett löpande arbete med att till största möjliga mån se alla åkare och bemöta individen på bästa möjliga sätt. Vi ser det också som en skyldighet att ta det vidare om vi misstänker att någon åkare far illa på något sätt. Om en situation skulle uppstå som du som förälder/anhörig eller åkare anser kränkande eller på något sätt felaktig så kontakta lagledare/tränare eller styrelsen så snart som möjligt efter att en situation har uppstått.

 

Vårt mål är och kommer fortsättningsvis vara att alla åkare ska fortsätta trivas och växa i vår klubb där alla är viktiga.

 

Vi hoppas ni är lika redo för en rolig, spännande och utmanande säsong som vi!

 

 

 

Vänligen

 

YKK Styrelse, lagledare och tränare

Skribent: Mikaela Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Ytterby-Kungälv Konståkare - Konståkning
Rosendalsgatan 1
44235 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info